Szolárium vezérlő rendszer

A rendszer szoláriumgépek teljes számítógépről történő vezérlésére alkalmas. Minden géphez tartozik egy modul, ami a gépet vezérli. Ezekkel a modulokkal kommunikál a számítógépen futó program. A számítógépen tudják a dolgzók beállítani a szoláriumgépenként a szoláriumozási időket.
A pult látható a képen. (puzltba épített monitor, nyomtató, vonalkód olvasó és az automatikusan nyiló kasszák)Lehetőség van a vendégek előjegyzésére, és ha több vendég vár egy gépre, akkor sorszám adható a vendégeknek. A számítógéphez 2 monitor van csatlakoztatható, az egyik monitort csak a dolgozók látják, ez akár a pultba is beépíthető. A másik monitoron a vendégek számára vannak információk. Gépenként van egy kép a szoláriumgépről, és az alatt láthetó a gép jelenlegi állapota is. (szabad, takarítást igényel, hátralévő idő) Ezen a monitoron jelenik meg, hogy melyik sorszámú vendégnek melyik géphez kell mennie.

A vendékek számára információkat megjelenítő monitor.A bérlet, amelyet a vendég kap, egy proximity kártya. (Az olvasó egységet a pultba is bele lehet építeni, akár 3 cm vastag gránitlapon keresztül is beolvasható a kártya.) A program a bérlet tulajdonosának tárolja a nevét, egységeinek számát, a bérletének típusát, jelszavát és telefonszámát. A bérletekkel kapcsolatos minden eseményt tárol a program, ennek az esetleges reklamációkkor van haszna. A bérletek feltöltésekor kedvezmény is adható, a kedvezmény nagysága a bérletre feltöltött összegtől függ. A bérletek le is tilthatók, ha a bérlettel kapcsolatban bármilyen indokból kétségek merülnek fel. A bérletes vendégek reklamációi miatt a program eltárol a kártya tulajdonosával kapcsolatos minden eseményt. Egy kattintással megtekinthetőek az aktuális hónap bérlettel kapcsolatos eseményei . Lehetőség van az összes bérletessel kapcsolatos eseményt megjeleniteni. A programmal a bérlettel kapcsolatos események is kinyomtathatóak. 

Mivel szoláriumozással kapcsolatos termékek is árusításra kerülnek, ezért a program ezeket a termékeket is nyilvántartja. A műszakváltáskor a raktárkészletet le kell ellenőrizni, és az esetleges hiányt fel kell tüntetni a kinyomtatott raktárkészleten! A termékek csak készpénzzel vásárolhatók meg, mert a bérletre feltöltött összeg csak szolgáltatásokra használható. A termékek keresésére a legkönnyebb módszer a vonalkód alapján történő keresés.

Egyszerre maximum 2 dolgozó tud bejelentkezni, egydolgozós üzemmódban minden feladatot egy dolgozó végez. Kétdolgozós üzemmódnál az „1. Dolgozó” feladata a számítógép kezelése és a termékek eladása, a „2. Dolgozó” feladata pedig a szoláriumok tisztítása. Mivel a dolgozóknak mindig be kell jelentkezni, ezért a teljesítmény szerinti bérezésük könnyen megoldható. Ha a dolgozók nem megfelelően látják el a munkájukat, akkor büntetőpontok adhatók a nekik, amit a bér kifizetésekor figyelembe lehet venni.
A két műszakhoz két különböző kassza tartozik. A program nyilvántartja, hogy melyik műszaknak melyik volt a kasszája, és a készpénzbevétellel járó eseményekkor az aktuális kasszát nyitja ki. Biztonsági okokból a nagyobb címletű bankjegyeket egy, a kasszához tartozó fémdobozba kell rakni. Ennek egy esetleges rabláskor lehet haszna és a dolgozók sem tudják mekkora a studió bevétele.

A számítógép adataiból pontosan meghatározható, a gépekben a csővek élettartama, így pontosan az élettartamuk lejártakor lehet őket cserélni.
A program indítását és leállítását a program eltárolja, így nyomon követhető az, hogy a program mikor nem üzemelt, és ez az idő “számonkérhető” a dolgozótól. (Ha a program nem fut, akkor nem követhető nyomon a bevétel.)
A szoláriumgépek moduljai. A modulok alatt az audorendszerhez tartozó 3 rádió láthatóHa a számítógép tönkremenne, a rendszer akkor is képes vezérelni a szoláriumokat, csak akkor a bérlettel rendelkezőknek is készpénzzel kell fizetni. A képen látható modulokkal lehet beállítani a szoláriumozás időtartamát. A modulokon lévő gombok inaktívak, ha a számítógépen fut a vezérlőprogram.

Lehetőség van kedvezményes időszakok beállítására. Minden naphoz beállítható más-más időpont és más-más kedvezmény. Például, ha annyira sokan vannak délutánonként, hogy már a vendégek nem tudnak annyit várni és átmennek más szolárium stúdiókba, akkor meg lehet próbálni a vendégek egy részét délelőtti kedvezménnyel átcsábítani délelőtti időpontra, így a délelőttönkénti alacsony forgalom is növelhető.
Ha a studió üzemeltetője engedélyezi a dolgozóknak különböző termékekből való fogyasztást, akkor lehet hasznát venni a saját fogyasztásnak, mert az így "eladott" termék nem növeli a bevételt, de a raktárkészletből levonja az elfogyasztott mennyiséget.
A bérletes vendégek számára lehetőség van SMS-eket küldeni a számítógépről. Értesíteni lehet őket az akciókról, ünnepek előtt pedig jókívánságokat lehet nekik küldeni.
A vendégek között nyereményeket lehet kisorsolni, a sorsolást a számítógép autómatikusan elvégzi. A nyertesek SMS-ben értesíthetők.

Statisztikák:
A statisztikákból leszűrhetőek tendenciák a bevétellel kapcsolatban. Mivel a program időpont alapján tételesen nyilvántartja a bevételt, ezért a dolgozók minden kézpénzzel kapcsolatos tevékenysége nyilván van tartva. Így a dolgozók anyagi visszaélései egyből leleplezhetők. 
A forgalmazott termékek és az üzlet gépei közül meghatározható, hogy melyik mennyire kedvelt, így az üzlet fejlesztésekor könnyen meg lehet határozni, hogy milyen gépet érdemes beszerezni, vagy lecserélni.
A statisztikákból a következőket tudhatjuk meg:
 - Bevétel kasszánként
 - Készpénz bevétel (tételesen, napi, havi évi bontásban)
 - Összes esemény (mikor, ki és mit csinált)
 - Adott dolgozó eseményei (adott dolgozó, mikor és mit csinált)
 - Gépenkénti bevétel (napi, havi, évi bontásban)
 - Termékenkénti bevétel (havi, évi bontásban)
 - 1. Dolgozói bevételek (Dolgozónként válogatva és összegezve)
 - 2. Dolgozói bevételek (Dolgozónként válogatva és összegezve)
 - Összesített százalékos bevétel dolgozónként
 - Saját fogyasztás tételesen 
 - Dolgozók büntetései

A program az adatait egy kódolt fájlba tárolja el, amelyhez csak a program fér hozzá!

A program használati útmutatója, leírása (Word formátumban - 206Kb)

Audio rendszer
Az audorendszer irányítója és a fejhallgatóA rendszer bővíthető egy többcsatornás audio rendszerrel, amely segítségével a vendégek ki tudják választani, hogy milyen zenét hallgassanak szoláriumozás közben. Minden szoláriumgéphez tartozik egy vezérlő egység, ezzel lehet csatornákat váltani és a hangerőt szabályozni. A zenét a vendég egy fejhallgatón tudja hallgatni.